Kompetencje kluczowe w nauczaniu przedmiotów z wykorzystaniem TIK i edukacji zdalnej w kontekście edukacji morskiej (Aplikacje on-line w edukacji morskiej)
Termin rozpoczęcia:
15 listopada 2021, godz. 13:00-17:00
Forma:
Warsztaty stacjonarne
Status:
zamknięta lista główna (zamknięty nabór)
Czas trwania:
5 godz. dydaktycznych
Adresaci:
Szkoła Podstawowa nr 2 w Kartuzach oraz Szkoły Podstawowej w Przyjaźni - uczestnicy projektu Pomorskie Żagle Wiedzy
Cena:
forma bezpłatna
Miejsce:
Szkoła Podstawowa nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Kartuzach, ul. Wzgórze Wolności 1
O szkoleniu / programie:
Wykorzystanie TIK w edukacji morskiej.
Tworzenie ćwiczeń online z wykorzystaniem różnych platform.
Kierunki polityki oświatowej państwa:
4. Podnoszenie jakości edukacji poprzez działania uwzględniające zróżnicowane potrzeby rozwojowe i edukacyjne wszystkich uczniów, zapewnienie wsparcia psychologiczno-pedagogicznego, szczególnie w sytuacji kryzysowej wywołanej pandemią COVID-19 w celu zapewnienia dodatkowej opieki i pomocy, wzmacniającej pozytywny klimat szkoły oraz poczucie bezpieczeństwa. Roztropne korzystanie w procesie kształcenia z narzędzi i zasobów cyfrowych oraz metod kształcenia wykorzystujących technologie informacyjno-komunikacyjne.
6. Wzmocnienie edukacji ekologicznej w szkołach. Rozwijanie postawy odpowiedzialności za środowisko naturalne.
Koordynator formy:
Iwona Poźniak – nauczyciel konsultant ds. edukacji morskiej oraz projektów edukacyjnych
Kontakt:
tel. 59 84 23 567 wew. 35
e-mail: i.pozniak@odn.slupsk.pl
Organizacja:
- Szkolenie dedykowane dla Szkoły Podstawowej nr 2 w Kartuzach oraz Szkoły Podstawowej w Przyjaźni.
- Szkolenie odbędzie się stacjonarnie.
- Maksymalna liczba uczestników: 20 osób.
- O zakwalifikowaniu się na daną formę i szczegółach organizacyjnych poinformujemy Państwa pocztą e-mail.
- UWAGA: Dane na zaświadczeniu generowane są na podstawie formularza zgłoszeń.
- Ośrodek nie ponosi odpowiedzialności za nieprawidłowo podane przez uczestnika informacje dotyczące danych osobowych.
- Procedura postępowania w okresie epidemii COVID - 19